שוכר דירה שעוזב את הדירה עשרה ימים לפני שנכנס השוכר השני

שלום וברכה
כששכרנו דירה סיכמנו עם הבעלים כי בהתראה קצרה נוכל לעזוב. לאחר 6 חודשים הודענו על רצוננו לסיים העיסקה. בעל הדירה ביקש שנסייע במציאת שוכר מחליף כך היה ומצאנו שוכר במקומנו. הבעיה שאנחנו עוזבים עשרה ימים לפני שהשוכר הבא ירצה להיכנס- האם אנחנו חייבים בתשלום עבור ימים אלו?
תודה וישר כוח

תשובה:

שלום רב,

אם אתם עוזבים בתוך פרק הזמן של ההודעה, כגון שהתחייבתם להודיע חודש מראש ואתם עוזבים חצי חודש לאחר ההודעה, תצטרכו לשלם עבור עשרת הימים. אם הודעתם מספיק זמן מראש לפני שאתם עוזבים אינכם צריכים לשלם. אם משתמע בבירור מהסיכום עם המשכיר שתטרחו להביא שוכר אחר במקום התשלום עבור הימים שלא יהיה שוכר, בכל מקרה אינכם חייבים לשלם, שהרי תמורת זה הבאתם שוכר חדש.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 33 עמוד ה.