עיכוב טבילה מחמת כוויה

שלום רב
רציתי בבקשה לשאול אם כאשר הגיע הזמן לטבול במקווה והאישה עקב כוויה בבטן לא יכולה מה עושים?
תודה ויום טוב

תשובה:

אשה שלא יכולה ללכת למקוה יש לה לספור שבעה נקיים, ולאחר מכן להמתין עם הטבילה [באותם הימים אין צורך לבדוק], ולכשתוכל לטבול תטבול, אם במהלך ההמתנה ראתה שוב דם [בין מחמת כתם או ראית מחזור וכד'], אפשר מיד לעשות הפסק טהרה ולספור שוב שבעה נקיים ואין צורך להמתין 5 ימים עד להפסק הטהרה.

אם אין בעיה של חציצה מותר לטבול אפילו שיש כויה, אך הדבר תלוי בהרבה פרטים, ובשאלה לא הובאו כך שאינני יכול להתייחס באופן פרטני.