הנחת אוכל תחת שמיכה ע"ג פלטה בשבת

רציתי לדעת האם מותר להכניס לפלאטה שמוכסה מבעוד יום בשמיכות, בורקס או סיר חם שלא היה מונח מבעוד יום, ולכסות עם שמיכות דרך אגב?
והאם מותר להניח מרק חם שאינו מבושל כל צרכו בשבת בפלאטה

תשובה:

בשני המקרים הדבר אסור.

מקורות:

פלטה שמכוסה עם שמיכות נחשבת ל"דבר המוסיף הבל" ואסור להטמין אפילו בערב שבת בדבר המוסיף הבל. עי' שו"ע או"ח סי' רנז.

מרק שלא מבושל כל צרכו אסור להניחו ע"ג הפלטה, משום איסור שהיה לכתחילה בשבת, ואף לדעת הגר"ע יוסף אסור לעשות כן כיון שהוא דבר לח ובפרט שאינו מבושל כל צרכו.