דין פרישה לחתן שלא גמר ביאה ראשונה

שלום וברכה
חתן שלא גמר ביאתו בביאה ראשונה ונאסרו על ידי ראיית דם. האם בבעילה השנייה יאסרו כדין בעילה בפעם הראשונה שהרי רק עכשיו הייתה בעילה גמורה.
או שמא זה נחשב כבעילה שניה, ועכשיו מה יהיה הדין לגבי חיפוש דם בבעילה זו, האם נצריך אותם לחפש אחרי הבעילה על ידי בדיקה היא בעד שלה והוא על האבר שלו, או שנאמר שרק אם יראו דם על הסדין יאסרו?

תשובה:

חתן שלא גמר ביאתו, וראתה דם, האשה צריכה לבדוק את עצמה בביאה שניה מחמת שתי סיבות: א. שמא ימצא דם, והרי זה דם בתולים וצריכה לספור שוב פעם, ב. במקרה ויגמור ביאתו, ולא יהיה דם, הרי צריכה לבדוק כדי להחזיק את עצמה שלא רואה דם מחמת תשמיש ג' פעמים.

משום כך צריכה לבדוק את עצמה קודם קיום המצוה וסמוך אליה כדי לראות שאין לה דם, וכן מיד לאחר קיום המצוה צריכה לבדוק את עצמה, והיה: אם תראה דם אפשר לתלות גם בפעם השניה עדיין בדם בתולים, וצריכה לספור 4 ו-7 ולטבול עם ברכה, ואם לא תראה דם, הרי היא טהורה, ויהיה זה להם לבדיקה ראשונה שלא רואה דם מחמת תשמיש, וצריכים לבדוק שוב בב' הפעמים הבאות לפני ואחרי תשמיש.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצג ובפוסקים שם, וסי' קפו לגבי דין בדיקות להחזיק עצמה שלא רואה מחמ"ת.