שוכר שעזב את הדירה ללא הודעה מוקדמת לאחר שהבהיר שהוא מסופק אם לחדש את החוזה

גרנו בדירה מסויימת, קצת לפני סיום החוזה בעלת הבית רצתה לחדש חוזה ולהעלות מחיר, ביקשנו לחשוב על כך ובסוף החלטנו לעבור דירה, בינתיים בזמן זה היינו ללא חוזה, שילמנו הכל אך יצאנו בהתראה קצרה ולא היה מספיק זמן לפרסם לדיירים אחרים, עקב כך הדירה נשארה כחודשיים ללא דיירים, האם אנו צריכים לתת את הכסף?

תשובה:

שלום רב,

אינכם צריכים לשלם על זמן נוסף, מעבר לזמן שהייתם בדירה.

נימוק:

המשכיר הבין ממכם שאינכם מסכימים לשינוי במחיר ושאתם שוקלים אם לעזוב את הדירה. אם המשכיר היה מעוניין, היה יכול לדרוש ממכם לעזוב את הדירה תיכף עם סיום תקופת החוזה אם אינכם מסכימים מיד לחדש חוזה לפי התנאים שהוא דורש. המשכיר לא עשה כן מסיבותיו שלו, אבל אינו יכול לבוא אליכם בטענות לאחר שהבהרתם לו שעדיין לא החלטתם אם להאריך את החוזה.

להרחבה בנושא עיין גם כאן.