סגירת מעבר שעובר דרך חניה פרטית בניגוד לתכנית המקורית

אנסה לקצר: קניתי דירה "על הנייר" מיזם ובנוסף רכשתי ממנו חניה ומחסן צמודים ויחידים. לאחר זמן רב שינה הקבלן, ופתח בקיר החניה פתח למעבר ל 2 מחסנים נוספים ולחדר המפוחים של החניון באופן בו רק מעבר בתוך חנייתי יאפשר מעבר אליהם. שאלותי הן: מה מעמדי מול רוכשי המחסנים, ומול וועדי הבתים בנודע לחדר המפוחים? האם מותר לי לחסום את הפתח של המעבר?

תשובה:

שלום רב,

אם הקבלן אמר לך במפורש שאתה מקבל חניה פרטית שתוכל גם לסגור, ודאי שיש לך זכות זו (ואם אין לך הבטחה זו בכתב יוכלו בעלי המחסנים וועדי הבתים לטעון שאינם מאמינים לך). אבל אם לא הבטיחו לך כן במפורש, תלוי במנהג. אם נהוג שהמבטיח חניה צריך לתת חניה ללא מעבר לאחרים, אתה רשאי לדרוש. כמו כן, אם בשעה שקנית את החניה ראית בתוכנית שלא יהיה מעבר ועכשיו הקבלן משנה את התוכנית, תוכל לבטל את העסקה, אם המנהג הוא לבטל עסקה בגלל בעיה כזאת.

מקורות:

שאלות של מה כלול במקח או האם ניתן לבטל מקח בטענת אי התאמה תלויות במנהג המדינה. עיין שו"ע חו"מ סוף סי' רטו וסי' רלב סעיף ו ועיין עלון המשפט גליון 35 דין 2.