תשלום ריבית על פי פסיקת בית משפט

ברצוני לשאול את הרב שאלה דחופה נתבעתי בבית משפט ובית המשפט פסק לרעתי (למרות שהתובע הוא אדם דתי הוא פנה ישירות לבית המשפט ולא לדין תורה). בפסיקת בית המשפט נקבע שחלק מהתשלום שחוייבתי הוא בגין ריבית משנת תשס"ו.
שאלתי האם אני חייב לשלם את הריבית.

תשובה:

שלום רב,

לפי דין תורה גם במקרה זה אסור לשלם ריבית. אם התובע כופה עליך באמצעות הרשויות לשלם את הריבית, יש לתת את הכסף כדי שלא להסתבך עם הרשויות, אבל לא לשם ריבית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן הורה הגרמ"מ שפרן שליט"א ביום העיון בבית מדרשינו אב תשס"ו. יש ללמוד כן מכל שכן ממה שמצדד בשו"ת מנחת שלמה ח"א סי' כז להתיר לשלם ריבית עבור פיוס לצאת ידי שמים אם הלווה איחר בזדון מלפרוע את החוב.
    שוב נראה לומר שברוב המקרים מותר לכתחילה לשלם את הריבית שבית משפט מחייב, שהרי אם לא קצצו את הריבית מראש, אין האיסור מן התורה אלא מדרבנן, ובריבית דרבנן אין הלווה עובר רק משום לפני עוור, כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קס סעיף א, ואיסור זה אינו שייך במקרה שאם הלווה לא ייתן את הריבית ייקח המלווה את הריבית בעל כרחו באמצעות לשכת הוצאה לפועל ויעבור על איסורים נוספים.