העברת בלוני גז של דיירי כניסה אחת הנמצאים בשטח של כניסה אחרת בבית אחד

בבנין עם מספר כניסות קיים מתחת לבנין בחלק אחד מקלט ובחלק השני דירות בקומת מרתף עם חלונות עיליים בגובה החצר.
בלוני הגז הקיימים הינם פרטיים ועומדים בחזית הבנין, עקב החלונות של הדירות מרתף הוצמדו כל הבלונים בחלק הצמוד למקלט, כך שהבלונים שהם בבעלות הדיירים בכניסה אחת עומדים בשטח שמתחת הכניסה השניה שמעל המקלט.

הדיירים שמעל המקלט החליטו לבנות ולהרחיב את קו הבנין מלמטה עד למעלה, ומבקשים להזיז את הבלונים משטחם על חשבון בעלי הבלונים בטענה שמלכתחילה לא ביקשו את רשותם לשים את כל הבלונים בחלק שלהם. מאידך היות וזה בנין משותף עד שלא ניתן לבנות ללא הסכמת כל הכניסות והכל שטח וחלקה אחת א"כ אולי זכות כל אחד להניח בכל מקום כי כל אחד משותף בכל החלקים שווה בשווה ואם רוצים להזיז את הבלונים ההוצאה היא על הבונים.

תשובה:

שלום רב,

לא ניתן לדרוש מבעלי הדירות שאינם לצד המקלט להעביר את בלוני הגז. כל השטחים מהרכוש המשותף הם של כל בעלי הדירות. והנחת בלוני הגז בצד אחד היתה כדין, כיון שהיתה לכך סיבה טובה. הדיירים שליד המקלט שרוצים להרחיב צריכים להעביר את הבלונים על חשבונם.