פנייה באמצעות עורך דין ותביעה בבית משפט נגד קבלן

לכבוד הרב,

שלום וברכה,

זכינו במכרז של משרד השיכון בדירה במחיר זול מהמחירון (מחיר למשתכן), כשהגענו לחתימת החוזה עוררנו כמה בעיות בשטח הדירה ובדברים לא חוקיים שבונה הקבלן, בעקבות כך אמר הקבלן שישלח את החוזה בדואר ולא שלח.

עברו כמה חודשים נסינו לסדר את העניין דרך משרד השיכון ולעת עתה ללא הצלחה, (הקבלן טוען כל מיני טענות שווא, (שאיננו יודעים מה הם)) וכעת אנו רוצים לתבוע את הקבלן.

האם מותר לגשת לעו"ד בשביל שיתחיל לטפל בנידון ויתכן והעניין יסתדר ללא צורך להגיע למשפט (ישלח מכתב רשמי לקבלן וכדו')?

במידה ומותר ולא יצליח העו"ד ונצטרך לתבוע, כיצד עלינו לנהוג, האם לתבוע לב"ד? במידה והוא לא יגיע? במידה ולא יציית?

בכבוד רב, ותודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אפשר לפנות לעורך דין שיכתוב מכתב, אבל אין לתת לו יפוי כוח לפנות בשמך לבית משפט.

אם המכתב לא יעזור, יש להקדים ולתבוע בבית דין, אם הקבלן לא יגיע (לאחר שלושה הזמנות) או לא יציית, בית הדין יתיר לפנות לבית משפט.

אם הקבלן אינו שומר תורה ומצוות יש פוסקים שמתירים לפנות לבית משפט ללא היתר מבית דין.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' כו וכסף הקדשים שם.