בצל חצוי בלילה

שלום רב,
האם יש בעיה לשים ליד המיטות של הילדים בצל חתוך (תרופת סבתא לשיעול) מבחינת שהבצל יהיה פתוח בלילה?
ואם אפשר לשאול בכלל- על ביצה, שום, בצל שהיו פתוחים בלילה, מה דינם ובאיזה צורה ניתן לסגור אותם?
תודה רבה!

תשובה:

אין בעיה עם בצל חתוך כאשר חלק מראשו לא חתוך, או שיש לו עדיין קליפה [אפילו קצת קליפה], הוא הדין בביצה ושום.

הכלל הוא שרק כאשר הבצל הביצה והשום הם לבדם זה בעיה אבל אם יש עליהם קצת קליפה או כאשר הם מעורבים עם עוד דברים אין בעיה.

מקורות:

שו"ע הרב (הל' שמירת הגוף סעיף ז).