ייעוץ בענין שידוך

קודם כל הייתי רוצה להגיד שהשאלה שלי היא לא שאלת שקשורה להלכה כל כך אבל אני מאוד ישמח לתשובה.
יצאתי עם בחורה דתייה מצפת ואני בדרום מבאר שבע הקשר שלנו נמשך קרוב ל 8 חודשיים נכון להיום אנחנו פרודים חצי שנה כמעט ואין בינינו קשר העניין הוא כזה אני מאוד אוהב אותה משהו קושר אותי אליה ולא מפסיק לחשוב הסיפור מסתבך שזה בדיוק מה שקורה לה בדיוק יצא לנו להפגש השבוע והיתה התאמה מלאה למה שעובר על שנינו .
השאלה כזאות אני לא יודע מה לעשות האם היא הזיווג שלי..האישה של החיים.
ועוד פרט: לבחורה יש מישהו משידוך של המשפחה שהציע לה נישואים ועדיין אין הסכמה מצידה ואין אהבה
אני אשמח מאוד לתשובה עניינית בנושא..

תשובה:

שלום לך.

קשה מאד להיות במצב בו הינך אוהב מישהי אך היא רחוקה ממך, תרתי משמע.

חסרים לי פרטים בכדי שאוכל לענות על שאלתך נכונה במדויק.

הייתם בקשר שמונה חודשים, מדוע נפרדתם? האם רק בגלל המרחק? או שמא היו דברים מהותיים ביניכם שהחלטתם להיפרד?

באיזו רמה הקושי שלך להפסיק לחשוב עליה? האם אתה לא מצליח להירדם בלילה עקב כך? האם זה קופץ לך גם בכל מיני מצבים לא מתאימים?

כשאתה כותב שהייתה התאמה מלאה למה שעובר על שנינו, האם היא סיפרה לך מיוזמתה שהיא חושבת עליך? או שמא אחרי שסיפרת לה על הרגשותיך היא הגיבה שגם היא מתמודדת?

האם זה הזיווג שלך? האם זאת האשה של חייך? אתה ודאי יודע למי ניתנה נבואה, כך שאינני יכול לענות על שאלה זו באופן כזה.

אך כדאי לך לבדוק עם עצמך את השאלות הנ"ל, ולחשוב האם ישנה כאן בעיה חשיבתית שלך, או שמא באמת רצון וגעגועים לקשר איתה.

אם אכן הבדיקה שלך תעלה שיש רצון לקשר משני הצדדים ודאי שהמרחק הגיאוגרפי לא אמור להוות בעיה, גם במדינות רחוקות מאד זו מזו מצאו אנשים את החצי השני.

על שאלתך בקשר לשידוך של הבחורה שהציע לה נישואין וכו' דומני שאם השאלה מטרידה אותה, היא יכולה לשאול זאת בעצמה, עצם העובדה שאתה הוא זה ששואל את השאלה ולא היא הביאה אותי לחשוב שהבעיה כאן היא כתוצאה משקיעה שלך במחשבות אודותיה ולא משהו של קשר זוגי.

בהצלחה בהמשך דרכך.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בס"ד

    אז ככה תודה רבה שעניית לי ואני יענה לך על השאלות ששאלת אולי התמונה תתבהר עוד יותר..
    חלק מהחלטה של להפרד זה נכון לא רק בגלל המרחק היו מריבות של קנאה בגלל היותה רחוקה ממני..ודבר נוסף שמאוד השפיע על העניין הזה זה היה המגע…והתקדמות לחתונה.

    הרמת קושי שלי של לחשוב עלייה היא די דועכת אבל עדיין אני נזכר יש לציין שהיתה לה נו תקופה מאוד יפה! בעיר שלי…שכן אחותה התאומה נשואה והיא הייתה גרה איתה פה..

    לגבי השאלה השלישית שלך…האם זה היה מיוזמתה לא כל כך תוך כדי השיחה הבנתי שיש משהוא ואחכ זה נפתח
    אבל בכל זאת רבינו הבחורה מצפת! אני מבאר שבע מה יש לה לחפש פה אחרי חצי שנה ואחרי שאתה רואה אותה אתה יודע לזהות בן אדם שאוהב אותך כי אם לא היא לא היתה נפגשת איתי בזמן שיש "מישהוא" שמחכה.

    אני ישמח מאוד לתגובה..ולשאלות נוספות בעניין

  2. קראתי את דבריך, לא היה לי ברור מה שכתבת בנושא המגע, האם היא נרתעת מהנושא וכדו'.
    בכל אופן מה שנראה מתוך דבריך, שאכן יש רגשות חיוביים ביניכם, ואם גם היא נמצאת באותו מקום, ומעוניינת לבדוק האם ניתן לגשר על הקשיים שעומדים ועמדו בפניכם, כדאי לכם לנסות לגשת יחד ליועץ/ת נישואים מוסמך/ת. מומלץ מאד שזה יהיה אדם עם ראיה רחבה שיוכל לראות את כל מכלול הדברים גם מה שמעבר לקשר הזוגי, ולהגיע בסופו של דבר להחלטה משותפת ברורה וחד משמעית האם כן ואז כן לתמיד או לא ואז לא לתמיד.
    באופן מכוון כתבתי שגם ה-לא חייב להיות לא לתמיד, משום שברמת הקשר שיש ביניכם אם תחליטו רק להישאר בגדר ידידים זה עלול להיות הדבר שיחריב את הבתים שתבנו כל אחד, ודי לחכימא ברמיזא.
    בהצלחה רבה.

    הרב יהודה ליב אוירבך
    מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",
    מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"
    טל. 02,6587003
    נייד. 052,7643333
    פקס. 02,6587006