חובת שבעה נקיים

בעלי רוצה לשמור נידה, על אף שהמחזור שלי קצר (יום-יומיים) ואין צורך בנידה של 7 ימים. כשאני מעונינת לקיים יחסים הוא דוחה אותי והדבר מעציב אותי עד מאוד. אני חוששת לשלום הבית והזוגיות, האם יש הלכה המתירה יחסים בטרם מסתימים ימי הנידה אבל האשה נקייה ממחזור חודשי.

תשובה:

חס ושלום, כל זמן שהאשה לא ספרה שבעה נקיים, וטבלה במקוה כשרה, הרי היא בנדתה ואסורה לבעלה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. היות ולדבריה המחזור יום או יומיים כדאי להדגיש שרק אחר ה' ימים יכולה להתחיל נקיים ושלא יצא מכשול שתתחיל מיד (כדינא דאורייתא)

  2. למשה אל תטעה יש דעות שונות בהלכה
    אכן לאשכנזים צריך 5 ימים ועוד 7 נקיים
    אבל ספרדים זה 4 ימים ועוד שבעה נקיים
    ואפילו יכולה מיד שפסק המחזור גם יומים לספור שבע נקיים
    {רק שתתנקה היטב }

  3. החילוק בין אשכנזים לספרדים נכון, הסיפא לא נכונה!!! אם היתה ראייה קצרה, תמיד צריך להמתין את ה4 או 5 ימים מאז שהיתה מותרת לבעלה.

  4. הסיפא דווקא נכונה.
    לפי השו"ע האשה יכולה לשטוף ולקנח את אותו מקום, ואז אינה צריכה להמתין אפילו לא 4 ימים. הרמ"א לעומת זאת החמיר