שלח שליח לקנות חמץ, מיהו הבעלים על החמץ, השליח או המשלח

שלום.

חמי(אינו שותמ"צ) טס לפני פסח לחו"ל בקשתי ממנו שיקנה לי לפני פסח ויסקי ואני אשלם לו לפני הטיסה בפועל לא הספקתי לשלם לו.
האם הויסקי מותר מחמת שהוא היה שליח שלי ובשעת הגבהת הבקבוק הוא נכנס לרשותי?

בברכה.

תשובה:

שלום רב,

אם הבנתי נכון את השאלה, אתה עשית מכירת חמץ וחמיך לא עשה, השאלה היא אם החמץ היה ברשותך ונמכר במכירה או ברשות חמיך ולא נמכר.

התשובה היא שהחמץ אכן היה שלך ונמכר במכירת חמץ ולכן מותר לאחר פסח.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' קפג סעיף ד ונו"כ שם