השתתפות בהכנסת ס"ת בתוך שנת אבל על הורים

האם בשנת אבל על אחד ההורים מותר להשתתף בהכנסת ספר תורה כולל תהלוכה,פיוטים ומזמורים בבית הכנסת וסעודת מצוה.

תשובה:

בזמן התהלוכה והכנסת הספר תורה להיכל, אין לו להשתתף כיון שהמנהג להכניסו בכלי זמר שירה וריקודים, בזמן אמירת המזמורים מותר אם אין באותו זמן שירה, וכן מותר להשתתף בסעודת המצוה שלאחריה, וישמש את הסועדים בהגשת מאכלים, אולם בזמן שמנגנים בתוך הסעודה ישב בחוץ

מקורות:

עי' נטעי גבריאל (אבילות פרק כט סעיף ה), וחיי עולם (טולידנו, פ"מ סעיף ה).