סרבן לדין תורה שחוייב בבית משפט יותר ממה שחייב בדין תורה

תבעתי אחד לבי"ד והוא מסרב ורוצה בית משפט דווקא
האם במידה וביהמ"ש מחייבו יותר ממה שבי"ד היה מחייבו האם מותר לקחת שעל דעת כן הוא נתכווין כשמתעקש ללכת לשם שכל מה שיחליטו מסכים?

תשובה:

שלום רב,

יש לחשב תחילה כמה מגיע לך בדין תורה (לענין זה יש לברר מהו דין תורה באופן שאתה המוחזק) יחד עם כל ההוצאות המשפט שהיו לך בפועל.

אם הסכום הכולל שבית משפט מחייב אינו עולה על סכום זה, אתה יכול לקחת הכל, ואפילו ריבית, כיון שעל פי דין מגיע לך גם הוצאות משפט.

אם בית משפט חייב אותך יותר מסכום זה, ריבית ודאי שאסור לקחת. ולגבי כסף אחר שבית משפט חייב יש מחלוקת בין הפוסקים.

מקורות:

עיין נתיבות המשפט סי' כו סק"ב וכסף הקדשים שם. אם השופט היה יהודי יש יותר מקום לומר שאפשר לקחת כל מה שבית משפט חייב.