השתתפות בחתונה לאם הכלה בשנת אבלה

מה הדין לגבי אשה שנפטרה עליה אמא וביתה אמורה להתחתןכיצד על האם לנהוג? האם היא יכולה ובאיזה תנאי להיות בחתונת ביתה? מה מותר ומה אסור עליה לעשות ? { האם ממוצא תימני} מה הדין לגבי האבא של הכלה ? האם ישנם איסורים ? מה הם?
נכבדי מועד החתונה הוא בעוד חמישה שבועות מהיום אנא תשובתכם על מנת שלא נחטא ולא נטעה ו-או נטעה מאן דהוא .
תודה רבה

תשובה:

אם הכלה נהגו להקל ורשאית להשתתף בשמחת הנישואין, כיון שצער גדול לבתהאם לא תשתתף בשמחתה, אולם שאר קרובים אינם יכולים להשתתף אלא אם כן ישמשו בסעודה ויגישו דברי מאכל למשתתפים האחרים.

אבי הכלה אין עליו כלל דיני אבילות ורשאי להשתתף בכל מקרה.

דינים אלו גם לפי מנהגי התימנים.

מקורות:

שו"ע המקוצר (יו"ד ח"ב סי' קצא ס"ד).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בני המשפחה הקרובים, יכולים להשתתף בשמחה על ידי שישמשו קצת כמלצרים ויסייעו באירגון השמחה בפועל, וכן עליהם לאכול ביחידות ולא בשולחן אחד יחד עם שאר החוגגים. כמו כן מותר לאבל להשתתף בחופת ילדיו, ויש שהקילו להורי החתן והכלה גם להשתתף בסעודה ממש ללא שישמשו כמלצרים. בריקודים עצמם יש לעמוד בצד [ראה ס' פני ברוך סי' כ, וס' דברי סופרים סי' מא].