תשלום לטוען רבני שהגיע לבית דין והדיון התבטל

בענין תשלום פעולת שכיר
במקרה ששכרתי טוען רבני לתיק שמנוהל בבי"ד
הסיכום הוא לפי סכום על תחילת טיפול כולל דיון 1 (ותשלום זה הוא גם באם בסוף אין דיונים כלל) ואח"כ מחיר קבוע לכל דיון

שאלתי מה מקובל באופן שהנתבע לא מגיע פעם ופעמיים האם זה נקרא כל פעם כאילו היה דיון ומגיע תשלום על כל פעם שהטוען התיצב על אף שלא עשה דבר
או שכפי שנהוג מבחי' הבי"ד שלוקחים על פתיחת תיק ואח"כ לפי דיון
שבאופן שלא התקים הדיון כי צד אחד לא הגיע אין תשלום על כך
וכמו כן בטוען זה כמו מכתבים ששולח שזה גם חלק שאין ע"כ תוספת כן הופעה והמתנה לא יהיה ע"כ תוספת

או שיש לזה מחיר רק שונה כשומר קישואים וכדו'

תשובה:

שלום רב,

לא ביררתי אצל הרבה טוענים ואינני יודע להשיב תשובה ברורה. אבל לפי מה ששמעתי מקובל לשלם חצי תשלום ממה שסיכמו על דיון.