עבודה בערב שבת

עד מתי מותר לכתחילה לעבוד בערב שבת (עבודה עצמאית[סופר סת"ם]).

תשובה:

לכתחילה אם אפשר עדיף שלא לעשות מלאכה לאחר זמן מנחה גדולה, אולם המיקל לעשות זאת עד זמן מנחה קטנה לא הפסיד.

מקורות:

עי' שו"ע או"ח סי' רנא ס"א שהביא ב' דעות אם אין לעשות מלאכה כבר ממנחה גדולה או יכולים עד מנחה קטנה [ולפי כללי ההלכה כשכתוב "י"א וי"א" העיקר כבתרא, ולכן אף לדעת השו"ע יש להקל] וכתב המג"א שהעיקר כמ"ד שעד מנחה קטנה, אולם בשעה"צ (סק"ד) כתב בשם התוספת שבת שעושה מלאכת עצמו יפסיק כבר במנחה גדולה, ולכן נתבאר שלכתחילה עדיף שלא לעשות לאחר מנחה גדולה.