התקן הגורם לדימומים

יש לי התקן תוך רחמי בשם מירנה, העושה לי דמומים , אני שומרת נידה בזמן הוסת , טובת במקווה כמו שצריך ואחרי כמה ימים ולפעמים יום למחרת המקווה אני מדממת במשך שבועיים , יוצא שאני שומרת נידה פעמיים ואיני מקיימת יחסים בכלל עם בן זוגי (בעלי), הלכתי לרופא והיא אומרת שזה טבעי ויש דמומים בזמן התקן ולא להתייחס לדימומים ואפשר לקיים יחסים בזמן הדמומים, אני לא מסוגלת , וממשיכה לשמור נידה אבל בעלי כועס בצדק כאילו יוצא לנו להיות ביחד רק כמה ימים כי בימים הנקיים מהווסת אני שומרת עד למקווה .

מה עושים ??

תשובה:

שלום וברכה.

במקרה של התקן מסוג מירנה, אם הוא גורם לדימומם, צריך להחליף אותו, התקן זה ידוע שגורם לבעיות רבות בענין זה.

ישנם התקנים אחרים מומלצים יותר, וכדאי להתייעץ על כך עם רופא המתמחה לזה, כיון שיש בזה הרבה סוגים (ידוע לנו על התקן בשם 'ג'ניפיקס' הנחשב שאינו מדמם אצל רוב הנשים).

שיהיה הרבה הצלחה.