השתתפות בחגיגת בר מצוה עם מוזיקה בימי הספירה וגילוח לכבוד האירוע (בליל שישי לפני ל"ג בעומר)

ב"ה
אנחנו הוזמנו לחגיגת בר מצווה של מכרים. העליי'ה לתורה של נער שתהיה שבוע לפני ואילו הבר מצווה תהיה ב ט"ו באיי'ר – ב- 19/05/2011
האירוע כמובן יהיה עם מוזיקה וכ"ו…
הבנתי שעל פי מנהג ספרדים אפשר לחגוג בר מצווה עם מוזיקה וריקודים בתנאי שהאירוע מתקיי'ם באותו יום שחלה הבר מצווה – כלומר בתאריך הלידה העברי של הנער. שאלתי היא האם בכל זאת יהיה אפשר ללכת לאירוע ולתת כבוד למשפחה בלי לרקוד, כמובן שמוזיקה נשמע אבל לפחות לא נרקוד. ונכבד אותם. כי קצת לא נעים לנו לבוא לאירוע לתת את המתנה וללכת. שאלה נוספת האם בעלי שהשנה החליט לא להתגלח עד ל"ג בעומר יהיה בסדר שהוא יתגלח ביום של האירוע באותו ערב כלומר ביום חמישי אחרי ערבית. כי הבנתי שלכבוד שבת אפשר להתגלח. תודה רבה.

תשובה:

אפשר להשתתף בשמחה [כמובן אם היא בצניעות ללא ריקודים מעורבים] כפי מנהג הספרדים, אולם אסור להסתפר לכבוד הבר מצוה.

מקורות:

שו"ת אור לציון (ח"ג פי"ז אות א) חזון עובדיה (יו"ט עמ' רנח).

אף למנהג האשכנזים המקילים בתספורת בל"ג בעומר שחל ביום ראשון להסתפר בערב שבת היינו דווקא ביום שישי אך לא בליל שישי, וקל וחומר למנהג הספרדים שאין מסתפרים עד יום לד בעומר שאין להסתפר בליל שישי וכמבואר בשו"ע (סי' תצג ס"ב) ובכף החיים (עי' ס"ק לו ולז).