כניסה לוותיקן

הי,אני חובבת אומנות,ומאוד הייתי רוצה ללכת לוותיקן לראות את יצירות המופת.
השאלה היא,האם מותר לי להיכנס?למרות שזו כנסייה מפני שאני שם בישביל האומנות…
השמח לקבל תשובה
תודה
עדי.

תשובה:

אסור להיכנס לכנסיה מכל סיבה שהיא, ואיסור חמור הוא להיכנס לבית תיפלתם.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קנ ס"א [ומצה לא רק לא להכנס אלא אף להתרחק לפחות ד' אמות מדרך שמביאה לפתחה של עבודה זרה], ש"ך סי' קמט סק"א, ובארוכה בחומר האיסור בזה בשו"ת יביע אומר (ח"ב יו"ד סי' יא, ח"ז יו"ד סי' יב) יחווה דעת (ח"ד סי' מה).