הורדת ספרים מאתרי אינטרנט

באינטרנט יש אתר אשר מפיצה ספרים ישנים ונתנת לאנשים להוריד אותם ללא תשלום. הם גם מפצים ספרים חדשים בטענה שהמחברים נתנו להם רשות. האם מותר לי להוריד האלה ולתת להם לאנשים אחרים?
תודה

תשובה:

שלום רב,

ספרים ישנים שנכדי המחבר כבר אינם מתעסקים בהפצתם, אין שום חשש להוריד.

לגבי ספרים חדשים, אם מנהלי האתר אומרים שיש להם רשות מהמחברים, אפשר להסתמך עליהם ולהוריד ואף להעביר לאחרים. אני יודע מהרבה מחברי ספרים חדשים שהעבירו מעצמם את הספר לאתר 'היברו בוקס' והם שמחים בכך שילמדו בספר שלהם. גם לא מסתבר שמנהלי האתר יפרו זכויות יוצרים כשאין להם שום תועלת מכך.