לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שמיעת מוזיקה בימי ספירת העומר

שלום, האם מותר לשמוע שירים בימי ספירת העומר וביום העצמאות ואם לא אז מדוע?

תודה מראש

תשובה:

ימי ספירת העומר הינם ימי אבילות לאומיים, ומשום כך נהגו בהם מנהגי אבילות, [למעט יום לג בעומר, ולמנהג הספרדים מיום לד בעומר ואילך], הרחבה בנושא ניתן לקרוא במאמר שנכתב באתר כאן, בימי אבילות גם אם יש בהם יום שמחה לאדם פלוני או אלמוני אינו יכול לשמוע בו מוזיקה אלא אם כן הוא יום שמחה כברית מילה וכד'.