שני טקסי נישואין – ברבנות ואזרחי

שלום רב לכבוד הרב.
אני בת 29.5 ובשעה טובה גם מאורסת טריה.החתונה הייתה אמורה להתקיים בחודש אוגוסט 2011-בעוד שלושה חודשים.
נאלצתי לבטל מפני שאחותי גרה בארה"ב כבר 6 שנים ולא תספיק להגיע בזמן לחתונה ואחרי לחצים מצד המשפחה הוחלט לדחות את האירוע בשנה על מנת לוודא שהיא תגיע.
אני ובן זוגי מאוד לא מרוצים מההחלטה כי אנחנו רוצים להנשא בהקדם.
שאלתי היא:
האם מותר להתחתן חתונה אזרחית ולהרשם במשרד הפנים כזוג נשוי וכשאחותי תשוב,בעוד כשנה לערוך חופה כדת משה וישראל דרך הרבנות? אין לי בעיה עם הטקס או עם גודל האירוע, להפך-השמחה תהיה כפולה כאשר כל המשפחה נוכחת.

תודה רבה
בברכה

תשובה:

אין כל בעיה לערוך שתי חתונות, אולם בדיוק בסדר ההפוך:

את החתונה הראשונה תעשו ברבנות "כדת משה וישראל". וזאת כדי שתוכלו  לחיות יחד כהלכה. את יודעת בוודאי כי התורה אינה מתירה חיים אינטמיים משותפים ללא חופה וקידושין. ובשביל זה, די למנין, ולברכות.

את השואו והטקס – תעשו עם האזרחי, בתור זוג נשוי החפץ במסיבות, בתאריך שתרצו ובגודל שתרצו. את יודעת בוודאי כי האיכות – אינה זקוקה לכמות, ולצורך הנישואין האמיתיים, היהודיים, הברכות, והקדושה, די בסעודה של עשרה אנשים.

בשביל שאר הדברים שאינם מעלים ולא מורידים כלום, כמו נישואין (גם) אזרחיים, תוכלו  לעשות מסיבות והופעות בתאריכים וגדלים כרצונכם.

שיהיה בהצלחה…… אבל שימי לב: בסדר זה דווקא ולא בסדר ההפוך.

ברכות,

הרב אליהו בר שלום