השלכות לנישואין עם "חלל"

אני ב"ה חרדית, הציעו לי שידוך – בחור חרדי, ממשפחה חרדית. לאחר מספר פגישות התברר לי שהבחור נולד מחוץ לנישואין, בזמן שהאמא היתה גרושה (היא היתה חרדית, חזרה בשאלה לאחר שהתגרשה, וכשהוא גדל – חזרה בתשובה). השאלה היא:
אב הבחור הוא כהן. מה שאומר שהבחור חלל.
1. מה ההשלכות של החללות, 'חוץ מ' איבוד הכהונה, על כל המשתמע מכך. עלול להיות פגם בילדים? (הבחור ירא שמים ומקפיד על קלה כבחמורה)
2. האם יש פדיון הבן לבכור?
3. מותר להתחתן עם הבחור, בידיעה שלבנים תהיה בעיית חללות?

תשובה:

הבחור הזה הינו 'ישראל' רגיל. אין בו כל פגם של ישראל, מותר לו לישא גרושה, להיטמא למתים, חייב לפדות את בנו, ואסור לו  לישא כפים ולעלות לתורה ראשון. מה שאומר כמובן שאביו מתבזה, אבל עוד דבר: מהרה יבנה בית המקדש, כל הכהנים האמיתיים יעלו על הדוכן להקריב ולברך, וזה יהיה להם כבוד גדול מאוד, והוא ישאר מאחור , וזה יהיה לו בזיון.

בינתיים, כל זמן שלא זכינו לזה, הוא מתנהג ממש כדין ל כל ישראל רגיל ואין בו פגם.

הרב אליהו בר שלום