בובה "חסידית"

בוקר טוב אני פה בסין רוצה ליצור בובה שיהיו לה סמנים דתים (בובה של גבר עם פאות וכובע חסידי וכו )אני רוצה לדעת עם יש לי בעיה דתית (מישהו פעם אמר לי בלי פנים או בלי עניים וכו' אני רוצה לדעת מה ההלכה
תודה מראש

תשובה:

אם אפשר לעשות באופן שיהיה חסר לה אחד מהאברים [אוזן, עין, וכד'] מותר לכל הדיעות, אולם אם הבובה שלימה לגמרי, נחלקו הפוסקים אם אפשר לעשות על ידי פועלים גויים.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' קמא ס"ד שאסור לעשות צורת אדם שלם, אבל אם חסר אחד מאבריו מותר, ונחלקו הפוסקים אם מותר להשהות בביתו צורת אדם שלם כשנעשה שלא לשם עבודה זרה, אולם לעשות הישראל בעצמו [אומן – "פַּסַל"] אסור לעשות צורת אדם שלם. אבל אם נותן לפועל שלו לעשות זאת, דעת החתם סופר (שו"ת יו"ד סי' קכח) שמותר, ודעת הנהרי אפרסמון (יו"ד סי' קטז, קיז וסוף קיח) לאסור, וכן דעת שו"ת יד אלעזר (סי' קכט), עי' דרכי תשובה (יו"ד סי' קמא ס"ק ל, וס"ק לב).