שוכרת קודמת שלא פינתה את הדירה וגרמה לשוכר השני לשכור דירה אחרת

בס"ד
שלום הרב,
לפני חצי שנה רציתי לשכור דירה לרגל חתונתי. חתמתי חוזה. ושבועיים לפני החתונה השוכרת שהייתי אמור להחליף סרבה לתת את הדירה (היא ללא חוזה). נאלצתי לחפש דירה אחרת. האם אני יכול לתבוע אותה בדיני ממונות?

תשובה:

אין מה לתבוע. הסיכוי לפיצוי כספי קטן מאוד.

אפילו המונע את בעל הדירה מלהיכנס לדירה אינו חייב בדיני אדם. במקרה זה היא התגוררה בדירה לפני החתונה, אלא שעובדה זו הלחיצה אותך וגרמה לשכור דירה אחרת. עם זאת, ייתכן שבית הדין יראה מקום לחייב מן היושר ויעשה פשרה.
אם התגוררה בזמן שכבר התחיל החוזה שלך ושילמת שכירות עליו, אתה יכול לתבוע דמי שכירות על זמן זה.