השתתפות בשמחה ביום יארצייט

אבי נפטר לפני 15 שנה והשנה האזכרה שלו וחתונה של חברה מאוד טובה שלי יוצאים באותו היום!
האם מותר לי ללכת לחתונה של חברתי לאחר סיום האזכרה של אבי?

תשובה:

נהגו [אצל האשכנזים] שלא ללכת לשמחות ביום היארצייט, כמו בתוך שנת אבילות, אולם צריך לדעת שיום השנה מתחיל בליל יום הפטירה ולמחרת ביום עד שקיעת החמה, קודם לכן ואחרי כן, אין בעיה.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' שצא ס"ג, ובליקוט הלכות סוף סי' תא מהגא"ז מרגליות סעיף כד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא כך פוסק בעל ערוך השלחן בסוף סימן שכותב "וכמדומני שגם עתה אין נוהגים להחמיר".

    לפיכך יש לפסוק לפי הנסיבות (איך יגיבו בעלי השמחה להיעדרות – האם ייעלבו, האם זה קרוב משפחה) בהתחשב בכלל שההלכה כדברי המיקל באבילות