עריכת 'זיץ' בשלושת השבועות בליווי גיטרה

האם מותר לעשות 'זיץ' בשלושת השבועות רק עם כלי אחד (גיטרה)?

תשובה:

אין חילוק בין כלי אחד לכמה כלים, ואין לעשות זאת.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. גם לעשות זיץ במשך השנה לכאורה נכלל בפסק של גדולי ישראל נגד ערבי השירה, לא?
    ידוע לכם על היתר בעניין?
    (על שמיעת מוזיקה בכללי התירו במצב שהאדם בעצבות וכד' אך לעשות ערב שירה לציבור לכאורה אין שום היתר… וכך מובא בהרחבה גם בפסקי תשובות סי' תקס… אך בגלל שזה מאוד נפוץ אשמח לשמוע את דעתכם)

  2. לפעמים מדובר באופן שזה נצרך לנפש, או מבחינה רוחנית זה מחזק בחורים וכדומה, היום קשה לחנך בחורים בלי הווי שמחבר ומקרב ביניהם, זה לא כמו ערב שירה מקצועי אלא יושבים ושרים יחד וקצת מתרוממים, זה משהו אחר.