לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עוגות שהגיעו לידים הלא נכונות

אני ואשתי נכנסנו למאפיה לקנות עוגות ולחם אך אני הקדמתי לצאת החוצה לשבת לחכות בחוץ ואח"כ היא יצאה מהחנות וישבה אתי כמה דקות פתאום אני הרגשתי שהיה בידי שק מלא עוגות ולחם וכשהיא ראה אותו אמרה שלא קנתה העוגות הללו רק שקית אחרת ועלה לה ש"ח 30 אך לא קנתה השק הזה שעולה גם 30 ש"ח
אבל השקית הזו לא ידענו איך הגיעה לידינו וכשנכנסנו לתוך החנות ושאלנו את המוכרת כולם כאחת אמרו שלא נפלה מהם ולא ידענו ממי זה, והשאלה היא אם אנחנו צריכים להפקיר השקית ולשים אותה בתוך החנות כי נראה שהעוגות באו מהחנות הזו או יכולים לקחת השקית הביתה ולתת לחנות את הטלפון שלנו אולי נפלה מקונה אחרת.

תשובה:

כיון שברור שהחלות והעוגות מקורם מהמאפייה, יש להחזיר אותם למאפייה. מן הסתם, מי שהעוגות הוכנו עבורו לא שילם עליהם, ואם שילם עבורם, מן הסתם הוא קיבל סחורה חלופית, כך שיש להניח שהעוגות שייכות למאפייה. גם אם מישהו שילם עבורם ואיכשהו הם הגיעו אליך (בדרך תמוהה למדי).

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ואני נתמהתי, הלא בעלי האבידה צועקים וצווחים ככרוכיא "לא בי היא" זה לא שלנו ואין לנו שום חוב על הזה, פירוש שאם יחזירו לנו אין אנחנו יכולים שוב למכור העוגיות בשום פנים ואופן ועוד מעט יהא רקוב וא"כ אל תתנו לנו העוגיות. ואם נפל מהקונה א"כ צריך הכרזה ואתה שומר אבידה כי אתה מצאת את האבידה והמצוה הוא עליך ולא לנו, ולמה הב"ד אומר כי יש להחזיר אותם להפאפיה שיהא בעל תשחית