נישואין לאדם הנשוי לגויה בארה"ב

שלום רב, בן זוגי, ישראלי – יהודי, התחתן בארה"ב עם גויה על מנת לקבל ויזת אשרה שם, אין להם ילדים ורכוש משותף, כעת אנו רוצים להתחתן ברבנות בישראל הוא לא רשום במשרד הפנים או איפשהו בישראל כנשוי, הוא ניסה להתגרש ממנה כאשר היה שם אך היא לא שיתפה פעולה והוא חזר לישראל וכבר חלפו 3 שנים, האם אנחנו יכולים להתחתן בישראל ברבנות, האם יש צורך בהתרת נישואים? במידה וכן כמה זמן אחרי נוכל להנשא? נשמח לתשובה במהרה כיוון שאנו מעוניינים להתחתן במהרה ואיננו יודעים כיצד לפעול תודה רבה

תשובה:

המונח "בן זוגי" שנכתב בשאלה הוא כמובן טעות. את מתכוונת מסתמא ל"חבר שלי". בן זוג – הוא רק אחר נישואין כדת משה וישראל!

מצד דיני היהדות אין כאן בעיה, כי נישואין  לגויה אינם תופסים ואינם כלום. אבל מצד חוקי הביגמיה הבינלאומי מסתבר שיקשה עלייך להוציא אישור ממשרד הפנים להיות נשואה לו, כאשר כבר "נשואה" לו (כביכול) אשה אחרת. הוא צריך להשיג איפוא התרת נישואין משם, או אולי די גם באישור והסכמה לנישואין מבית הדין פה. (אבל יש לזכור שאליבא דהחוק הדתי הוא לא נשוי לגויה כלל. כי אין נישואין לגויה, והבעיה שלך היא חוקית ולא דתית. תוכלי גם לשאול עורך דין, אם חוק הביגמיה מעכב כאשר אין לבית הדין כל בעיה).

הרבנות תכנס לפעולה, רק אחרי שאין לך בעיה מצד החוק.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה על תשובתך הזריזה, בישראל הוא אינו כתוב במשרד הפנים כנשוי , כיצד יוכל לקבל היתר נישואים אם היא גרה בארה"ב ואינה מוכנה לשתף פעולה, חשוב לי לציין שוב שאינו רשום כנשוי בישראל במשרד הפנים

  2. עובדה זו אינה משנה. אם בישראל ידעו שיש בעיה חוקית באמריקה – לא יתנו לך להרשם כנשואה אליו. קיימת אמנם דרך – כמו בכל שטח בחיים – לעקוף את החוק, ולהעלים פרטים. אבל :
    א. אם הגויה תגלה זאת ותרצה לעשות לו צרות, היא תוכל לעשות צרות חזקות.
    ב. אם זה יתגלה במקרה, אפילו שלא על ידה, כגון שתסעו בדרכון משותף וכיוצ"ב, יש לדעת שהעונש בארץ על המסתיר פרטים כמו הנ"ל הוא ששה חודשים מאסר "בפועל". בית המשפט כבר נתן עונש זה בכמה תקדימים.
    לא כדאי. נא פנו לעו"ד. זיכרי, הבעיה חוקית ולא דתית.
    הרב אליהו בר שלום

  3. הבנתי איישם זאת, שאלה נוספת, האם שהם ישסיימו את תהליך הגירושים בארה"ב נצטרך לחכות זמן מסויים או שנוכל להתחתן מיד אחרי, האם קיים זמן צינון כמו בגירושים כדת וכדין בישראל