יין של אוצר בית דין בשנה זו

קיבלתי מהעבודה יין אוצר בית דין ואני לא זוכר אם זה היה בתוך שנת השמיטה או לאחר מכן – מה עלי לעשות האם מותר לי להשתמש בו?

תשובה:

אם זה בקבוק אחד בלבד, מותר להשתמש בו, אך אם זה יותר מכך מן הראוי שלא להשתמש בו.

מקורות:

הנה אם עבר על היין זמן הביעור בבית פרטי הרי היין חייב בביעור אם אין בו מזון שלש סעודות, ולכן בקבוק אחד יש בזה עדיין מזון שלש סעודות ופטור מן הביעור אך אם הוא יותר מכך הרי יש כאן ודאי עבר זמן הביעור וספק אם נפטר מביעורו ולכן יש להחמיר ולבערו, ואע"ג שזה ספק דרבנן.