ישראלי שטס לחו"ל בטיסה הנוחתת ביום טוב שני

רכשתי כרטיס טיסה לארה"ב למוצאי יום חג השבועות בישראל. לא חשבתי על כך שאני נוחת בארה"ב ביום טוב שני בבוקר. האם עלי לדחות את הטיסה (יש לכך עלות כספית כ- 200$) אמרו לי שאולי אפשר לטוס אבל יש להישאר בשדה התעופה בחו"ל עד צאת החג. זו לא אופציה מבחינתי היות ואני נוסע עם ילד קטן שאי אפשר יהיה להישאר איתו שעות בשדה התעופה.
כמו כן אם אני כן יכול לטוס האם מותר שיאסוף אותי יהודי ישראלי משדה התעופה או אולי שיקח אותי נהג מונית גוי?

תשובה:

מותר לטוס רק באופן שתשאר בשדה תעופה עד סוף החג, ואין שום היתר ליסוע אפילו עם גוי, לעיר שיש בה יהודים, [אפילו אם הם יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות], ואף שיש לך בזה הפסד ממון, אין להקל, ואשרי מי שמפסיד כספו כדי לקיים את מצוות ה'.

מקורות:

עיין בספר יו"ט שני כהלכתו פרק ג' הי"א שכתב בשם הגאון ר' שלמה זלמן אוירבך שמותר לטוס באופן שישאר שם עד סוף החג.