חלוקת הזמן הראויה בלימוד מקצועות התורה

שלום כבוד הרב
ברצוני לשאול איך אדם צריך לחלק את הזמן שלו בלימוד במקצועות התורה(גמרא,הלכה,משנה וכל השאר)
בלי שהוא יקבל עונש אם הוא ירבה בלימוד מסוים יתר על המידה אם קיים איסור כזה…כמה זמן כל לימוד?

תודה מראש לכבודו…

תשובה

אין בזה כלל שווה לכולם, הענין תלוי ברמת הלימוד של האדם וברמת כשרונותיו, ותלוי גם כמה זמן יש לו ללמוד.

אמנם היסוד הראשון הוא, שאדם צריך לדעת את כל הדינים ששכיחים ומזדמנים בחיי היום יום שלו: הלכות שבת, ברכות, והלכות החגים, והלכות בשר וחלב, ענייני המטבח וכדומה, כל מיני עניינים שאם האדם אינו יודע אותם הוא עלול להכשל בהם, ולכן חשוב מאוד לקבוע זמן ללמוד הלכות.שזהו עיקר לימוד התורה, ללמוד כדי לעשות ולקיים את מצוות התורה.

אמנם ודאי שצריך גם ללמוד תורה שבכתב, גמרא וכל שאר מקצועות התורה, כל אחד לפי דרגתו וזמנו.

העיקר שנזכה כמה שיותר לשבת ולהגות בדברי תורה, שאין מצווה גדולה יותר מלימוד התורה.   בהצלחה.