תביעה בבית משפט לתביעות קטנות

שלום לכבוד הרב
אני רכשתי מוצר מסויים בחנות מסויימת, והמוכר לדעתי הונה אותי, וגם לאחר שפניתי אליו, לא נענה לדרישותי, ואני מעוניין לתבוע אותו לבית משפט לתביעות קטנות.
שאלתי היא האם יש בכך משום איסור פנייה לערכאות, או שזה שונה, כיוון שהפרוצדורה בבימ"ש לתביעות קטנות היא אחרת, ושם אין עורכי דינים וכדו', והכל נעשה שם באופן זריז ביותר ושמא אין זה אלא כמו להתלונן במשטרה שודאי מותר.

תשובה:

שלום רב,

גם בבית משפט לתביעות קטנות יש איסור ערכאות. על אף שהשופט אינו כפוף לסדרי הדין והראיות הרגילות ויכול לפעול לפי שיקול דעתו (סעיף 62 לחוק בתי המשפט), מכל מקום הפסק אמור להיות מבוסס על חוקי המדינה. ויש בכך איסור ערכאות. בנוסף לכך אם תוציא בבית משפט יותר מהמגיע לך בדין תורה, יהיה בכך איסור גזל.

לגבי תביעת חילוני בבית משפט עיין כאן.