כתמים לאחר קיום יחסים בהריון

כרגע אני בחודש חמישי להריוני הראשון, קיימיתי יחסים עם בעלי ולאחר המעשה ראינו כתמי דם ורודים על מטלית לחה, וכתמי דם על איבר מינו, מה ההלכה לגבי טומאה וטהרה?
אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה.

תשובה:

אם אכן היה מראה דמי על המטלית ועל איבר הבעל, יש לזה דיני טומאה וצריך להמתין 5 ימים ולעשות הפסק טהרה ולספור שבעה נקיים.

בראית דם אין חילוק אם זה בזמן הריון או לא, אולם יש ללכת להבדק אצל רופא ואם ימצא שיש פציעה בנרתיק [פעמים רבות ישנה פציעה בצואר הרחם שמחמת כן יש דם, אולם בזמן הריון הדבר מצריך כמובן התייחסות כפולה שמא זה מחמת היפרדות שליה או דבר אחר, בכל מקרה אם הדם הוא פנימי דהיינו מהרחם, אין הבדל אם הוא מחמת היפרדות שליה או סיבה אחרת ויש לנהגו ככל דיני נדה].

יש לציין שבזמן הריון אין לשהות זמן ממשוך באמבטיה של מים חמים ולכן בזמן ההכנות למקוה יש לדאוג שהמים יהיו פושרים.