גניזת ספר שניתן חינם לזיכוי הרבים

לכבוד הרבנים שליט"א

ישנו ספר תורני מסויים שחולק חינם לזיכוי הרבים ע"מ שלא לעשות בו שימוש מסחרי. ויש בו הסכמות מרבנים חשובים. לאחר זמן פורסם באחד העיתונים מרבנים שיש בספר דברי כפירה ואסור להחזיקו. [ואחד מהם היה רב שנתן הסכמה. אמנם לא ידוע לי אם כולם חזרו מהסכמתם. וכן מה דעת שאר הרבנים בנידון. עכ"פ כמעט ברור שלא מדובר. בכפירה ממש דאחרי הכל מדובר באדם חרדי. ואיני יודע כ"כ במה מדובר) השאלה אם מותר לזרוק או לגנוז הספר. (אשמח לדעת אם צריך לזרוק או לגנוז. מדובר בחומש עם רש"י) או שנקרא מעביר על דעת הנותן שחילק לא ע"מ שיזרקו זאת.

תשובה:

שלום רב,

מותר לגנוז (כמובן שאינני יכול להתיר לזרוק מבלי לדעת מה כתוב בו).

הספר ניתן על דעת שייקחו את הספר מלכתחילה למטרת לימוד ולא למטרה אחרת, אבל אין הנותן מגביל את המקבל שלא לגנוז את הספר לעולם. ואם היה רוצה להגביל היה עליו להתנות בתנאי גמור.

מקורות:

עיין קצות החושן סי' שיט סק"א