גילוח זקן בספירת העומר לבחור בשידוך

אני בחור רווק האם מותר לי להתגלח בעומר כשאני הולך לפגישה עם בחורה

תשובה:

אם הבחורה שומרת תורה ומצוות, הרי יודעת היא שאין מתגלחים בספירת העומר, ואם תבוא מגולח הרי זה יהיה להיפך מהרצון שלה שבעלה לעתיד יהיה שומר תורה.

אם הנך בחור מבוגר ובלא זה יתכן שלא תמצא שידוך ורמת שמירת התורה אצל המיועדת איננה כל כך יש שכתבו להקל בזה.

מקורות:

לא מצאנו בדברי הפוסקים להקל למי שבשידוכים להסתפר בספירת העומר, [ולא דומה למה שכתבנו כאן סעיף כו, להקל לבחורה, כיון שיש דיעות שמעיקר הדין נשים אינן אסורות בתספורת בספירת העומר ראה במקורות שצויינו שם, ולכן במקום הצורך הקילו הפוסקים, אבל איש אין מקום להקל בזה].

ומה שכתבנו שיש להקל בבחור מבוגר וכו', כ"כ בשו"ת מעיין אומר [תשובות בע"פ בשם הגר"ע יוסף], הובא ב"כי בא מועד" ספירת העומר עמ' מה.