ספירת העומר באמצע העבודה

שלום וברכה.
רציתי לשאול, בימי הספירה האם מותר לי לאכול ו/או לעבוד (אני סופר) לפני ספירת העומר, כשאין לי מנין לפני 9:30, וכן אם התיישבתי לעבוד, האם אני מחוייב לקום מהעבודה למניין הראשון שיש לי. (זה מאוד משבש לי את הסדר).

תשובה:

אם הנך מתפלל באופן קבוע במנין של 9:30 הנך יכול להמשיך בעבודתך עד לתפילתך הקבועה, אולם אם אין לך מנין קבוע, מן הראוי לספור ספירת העומר ואז להמשיך בעבודה

מקורות:

ראה כאן סעיף לא ואילך פרטי הדינים ביתר ביאור ואריכות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. הוא הדין לגבי אכילה, אם כי יש להעדיף שלא לאכול אכילת קבע קודם לכן.
    ב. גם אם המנין הקבוע הוא ב-11 אפשר להמתין עד אז.