שמיעת מוזיקה ביום העצמאות

שלום כבוד הרב,
שמי אופיר , אני בן 14, משפחתי לא כל כך מקפידה על המצוות חוץ ממני ומאמא שלי שמאוד מחוברים לדת.
אני גר בסביבה חילונית, אני וחברי הולכים מחר לחגוג ביום העצמאות לפארק שיש שם הופעות. אני יודע שאסור לשמוע שירים בעומר, אז ברגע שיתחילו ההופעות אני אצא החוצה מהפארק כדאי שאני לא ישמע את השירים.
מה אתה אומר על כך? מהי דעתך?

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

כל הכבוד לך שאתה מצליח לשמור את התורה והמצוות, על אף שחלק גדול מהמשפחה שלך אינם שומרים תורה ומצוות, הקדוש ברוך הוא יעזור לך שתמשיך תמיד ותזכה לשמור את התורה והמצוות.

ובנוגע לשאלתך לגבי מוזיקה ביום העצמאות, מבחינה הלכתית אסור לשמוע מוזיקה בימי העומר, ואין שום הבדל בין יום העצמאות לשאר ימי העומר, ולכן אם יש לך אפשרות לא לשהות במקום בזמן שיש מוזיקה, תעזוב את המקום, אבל אם אתה נמצא ביחד עם המשפחה והחברים, וזה לא נעים לך וקשה לך מאוד לעזוב את המקום כשאתה ביחד איתם, אתה יכול להקל ולהיות שם, אבל תשתדל לא להנות מהמוזיקה ולא להשתתף בריקודים וכדומה.  הרבה הצלחה!