בנים אתם לה' אלוקיכם

אם עם ישראל הם בניו של בורא עולם ונקראים בתורה "בני בכורי ישראל ", איך נקראים הגויים הרי גם הם נבראו על ידו.

תשובה:

הגויים נקראים בני אדם, ויש להם מעלה של "מדבר", החלק הגבוה ביותר שבבריאה. אולם, לעם ישראל יש מעלה מיוחדת, שהם "בניו" של הקב"ה. הכוונה בכך היא שעם ישראל נברא בשביל לגלות את שמו של הקב"ה בעולם: "עם זו יצרתי לי, תהילתי יספרו" (ישעי' מג, כא), והם אכן הביאו את האמונה בא-ל אחד לעולם. בכך, עם ישראל עושים את שליחותו של הקב"ה בעולם, והם כביכול ה"עסק" שלו בעולם, שגרירות אלוקית בעולם גשמי. לכן, אם כי יש מעלה לכל בני האדם, לעם ישראל יש מעלה נוספת, והכנה רוחנית מיוחדת המאפשרת את קיום תפקידו הנעלה. על הכנה זאת אמר הכתוב שעם ישראל הם "בנים" של ה'.