בליעות מצה עשירה

ספרדי שאכל אצל אשכנזי עוגיות ממצה עשירה ושתה קפה באותו זמן. האם הכוס חמץ?

תשובה:

מצה עשירה אינה חמץ. אולם, ישנם עוגיות של "מצה עשירה" (עוגיות פפושדו) שיש בהם חומר שגורם לתפיחה, ונחלקו הפוסקים אם נחשבים חמץ או שלא, כך שיש לברר את סוג העוגיות ואת ההכשר לפסח.

אשכנזים נהגו איסור באכילת מצה עשירה, כמבואר ברמ"א (תסב, ג), אך מבואר שם שיש להקל לצורך זקן וחולה, ואע"פ שלכתחילה יש להיזהר בבליעות של מצה עשירה (ס' ערב פסח שחל בשבת, עמ' פ, בשם הגרש"ז אוירבך זצ"ל), נראה שאין להחמיר בבליעות של מצה עשירה בדיעבד אף לאשכנזים.