העברת מיחם למצב שמירת חום

שלום עליכם
שאלה? האם בערב יו"ט שהפעלתי מיחם על מצב שבת לאחר הרתחה האם מותר ביו"ט להעביר למצב שמירת חום פסיקתכם ושכרכם מן שמיא.

תשובה:

אם ההעברה ממצב למצב כרוך בפעולה של לחיצה על כפתור חשמלי, אסור לעשות כן ביו"ט, ככל פעולה חשמלית הכרוכה בפתיחה וסגירת מעגל.

מקורות: ידוע מה שאסרו הפוסקים פעולות של סגירת ופתיחת מעגל חשמלי בשבת ויו"ט, אם משום בונה כדעת החזו"א, אם משום מבעיר (חוטי החשמל) כדעות אחרים.