חלב נאקות לחיזוק המערכת החיסונית בחולי סרטן

בס"ד,
אני חולת סרטן המעי הגס, כעת בכימותרפיה. לדברי הרופאים חלב נאקות, שאינו כשר, מחזק את המע' החיסונית, זה מוכח במחקרים של פרופסור יגיל ראובן, האם אקבל היתר לשתות חלב לא כשר? אין תרופה אחרת ידועה לחיזוק המערכת החיסונית. אודה לכם אם תענו לי. אני סובלת מאוד מתופעות הלוואי של הטיפול. ידוע לי כי הרב שח "חמדת הדרות" בנתיבות עומד להרצות לגבי הנושא.
חג שמח ובריאות לכל עם ישראל,
ר. אסתר.

תשובה:

חלב נאקות אינו כשר, ומותר לשתות אותו רק במצבים ששתייתו נחשבת לקריטית לשמירה על חיי המטופל.

למרות שחולי סרטן רבים מחלימים ממחלתם, חולה סרטן בהחלט מוגדר במי שנמצא במצב של סכנה, ולכן מותר לו לאכול תרופה שתקל על מחלתו. במקרה זה, מדובר על הקלה בעיקר בתופעות לוואי, אבל ידוע שההחלמה ממחלת הסרטן כרוכה, בין היתר, בהתמודדות האישית של החולה עם המחלה, ואם ניתן לשפר את ההתמודדות על-ידי התרופה, אזי יהיה מותר לשתות את החלב.

בנוגע לעצם הטיפול על-ידי שתיית חלב נאקות, אינני מומחה לרפואה, ואין להקל אלא בתרופה שהוכחה כמועילה, ולא במשהו ניסויי.