ויאגרה בפסח

כבוד הרב שליט"א עקב בעיה של אין אונות אני נאלץ להשתמש ב'ויאגרה' רק שבדקתי ברשימת תרופות שפרסמתם עם כשרות לפסח והתרופה לא מופיעה שם, רציתי לברר האם יש דרך להשתמש בגלולה בפסח.
רב תודות

תשובה:

לפי מה שהבנתי, גלולת ויאגרה של חברת "פייזר" אינה כשרה לפסח, ואילו המוצר של "סיאליס" כן כשרה לפסח. לא מצאתי מידע מעודכן בנושא זה.

אולם, אם אין שום הנאת החיך בגלולת הויאגרה, והיא גלולה שאין לה טעם, ורק בולעים אותה ללא לעיסה וללא מציצה, אזי יש להקל (ראה שמירת שבת כהלכתה מ הערה קס"ט; חזון איש, אורח חיים קט"ז, ח). לדיון מפורט בעניין ראה http://www.medethics.org.il/articles/ASSIA/ASSIA79-80/ASSIA79-80.07.asp.