הכשרת סכו"ם לפסח

כבוד הרב שלום רבכ שמי אילנה ויש לי כמה שאלות ברשותך:
1-כיצד מכשירים סכו"ם לפסח ,והאם זה משנה באם יש לסכום ידית?
2-יש לי בצקים במקפיא ועוגיות יקרות שקניתי ליפני פורים,מה עושים עם זה האם אפשר למכור חמץ ןזהו?,אציין כי יש לי שני מקררים האחד עם המוצרים הכשרים ,והשני למוצרי החמץ.
חג שמח רב יקר.

לילה טוב.

תשובה:

1. סכו"ם יש להשרותו בחומר פוגם חמץ [כגון אקונמיקה/פנטסטיק], ולאחר מכן להגעיל אותו.

2. מכירת חמץ לאנשים פרטיים אינה לכתחילה, אולם במקום הפסד יש להקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש לערוך הגעלת כלים: מנקים היטב, ממתינים 24 שעות מהשימוש האחרון, ממלאים סיר שגם לא היה בשימוש 24 שעות, מים ומרתיחים על האש, כאשר המים מבעבעים מכניסים את הסכין בפנים ואחר כך מוציאים ורוחצים במי ברז, והוא כשר לפסח.