מכירת חמץ באינטרנט, צליית כבד בתנור אפיה ביתי

יש כמה שאלות לכבוד הרב

א.לגבי המכירת חמץ אונליין האם זה בסדר בגלל שאני יודע שצריך להגביה מפית או משהו כדאי לאשר את העסקה ובאינטרנט זה קצת בעיה

ב.רציתי לדעת קצת על צליית כבד
האם מותר לצלות אותו בתנור רגיל שבו רק צד אחד הגוף חימום גלוי והצד למטה לא
או האם מותר לצלות בטוסטר אובן שבו הגוף חימום גלוי משני הצדדים
האם מותר לצלות בהם למרות שהאש לא גלויה וזה רק גוף חימום
ואם כן אז איך על רשת בלי כלום למעלה ולמטה והדם יטפטף על התנור עצמו או להשים תבנית ואז היה בעיה של אש גלויה

תודה וחג שמח

תשובה:

א. ענין ה"קנין" אינו מעיקר הדין כלל, והוא רק לתוספת סמיכות דעת ראה כאן. ולכן במקום שאי אפשר אין בזה בעיה כלל.

ב. מן הראוי שלא להכשיר כבד בתנור אפיה רגיל שבבית כיון שהוא יכול להטריף אותו, ואת הרשת, ואת התבניות, משום כך יש לייחד לכך כלי מיוחד "מנגל חשמלי" וכיוצא בזה, מכל מקום על גבי הכיריים של הגז אפשר לכתחילה לצלות.