לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מה למכור במכירת חמץ

בס"ד
שלום
הבנתי שיש בעיה לכלול חמץ גמור במכירת חמץ אלא רק חמץ שאינו גמור
אם תוכלו להסביר לי מה ההגדרה של חמץ שאינו גמור וחמץ גמור שאין להשהותו בביתו אף ע"י מכירה?
תודה

תשובה:

התקנה המקורית של מכירת חמץ נועדה עבור חמץ גמור. אולם, התקנה נועדה לשעת הדחק — מפעלים או מבשלות שלא היו יכולים לבער את החמץ מרשותם קודם הפסח. בנוגע לבתים פרטיים, יש שסומכים על המכירה אפילו לכלול בה חמץ גמור, ומעיקר הדין מותר לעשות כן, אבל יש שמחמירים על עצמם, לאור דברי כמה פוסקים שחששו לכך, ואינם כוללים חמץ גמור.

חמץ גמור הוא כל מוצר שמהותו חמץ: לחמים, מאפים שונים, פסטה, וכך הלאה.

מי שאינו כולל חמץ גמור במכירת חמץ, עדיין ראוי להשתמש במכירה בשביל למכור "חשש חמץ" או תערובת חמץ. מדובר על דברים כמו קמח רגיל, שאינו חמץ גמור, אבל יש בו חשש חמץ (כיון שרוחצים את הקמח במים); דגנים שונים שיש בהם חשש שבאו במגע עם מים, ונבטו; תרופות שונות, כמו סירופים (שהם אכילים), שיש בהם תערובת של חמץ, וכדומה.

בס"ד נדון בעניין בהרחבה במאמר השבועי, שאמור להתפרסם מחר.