לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מכירת חמץ מוקדמת

שלום כבוד הרב,
איננו מתכוונים לעשות את פסח בבית, ואנו נצא מכאן לפני ערב ביעור חמץ.
הבנתי כי עלינו לעשות מכירת חמץ מיוחדת של הערב שלפני של הבדצים או משהו כזה, ולא לעשות מכירת חמץ רגילה, כי בעצם לא נהיה כאן כדי לבצע את בדיקת חמץ.
אם כך – היכן אני עושה מכירת חמץ של הערב שלפני י"ד ניסן?
תודה רבה

תשובה:

על פי עיקר ההלכה- אפשר לסמוך גם על המכירה הרגילה של י"ד, יש שיטות מחמירות שצריכים למכור לפני זמן חיוב בדיקת חמץ- שהוא 'מכירת י"ג'- ואם יש אפשרות- עדיף לעשות מכירה זו.

את המכירה ניתן לעשות אצל הרב השכונתי על שטר המיוחד למכירת י"ג.