העסקת נכרים ביו"ט שני וחול המועד

בוקר טוב שאלתי מקודם ולא הבנתי אז שולח שוב
אני עובד וחי בחו"ל כבר כמה שנים אבל כל החגים אני טס להארץ ואני רווק אז אמרו לי שאני צריך לשמור רק יום אחד של חג, ובקשר לפסח המתקרב ובא, אני חשבתי שעובדים שלי הגוים לא יעבדו ביום חג הפסח הראשון וביום חג הפסח האחרון הבנתי שמותר להקל שהם יעבדו בחול המועד, אז ממה שרשמתם לי הבנתי שאפשר להקל ושהם יעבדו ביום טוב שני של גליות אבל לא הבנתי לגבי יום טוב שני של גליות הראשון
(ולקיצור יש שני ימים של חופש ראשון ושני ושתי ימים של יוט טוב של גליות האם את שתי הימים אני יכול להאגיד להם שיעבדו ?
ובזמן חול המועד שיש דברים שאני צריך להאגיד לגוים לא להעשות ?
תודה רבה על התושבה המהירה :)

תשובה:

כפי שכתבנו כאן אין להקל להעסיק פועלים שאינם יהודים בחול המועד אלא במקום הפסד ממש ולפי הכרעת רב, ולכן כתבתי כאן שאין להקל בזה רק ביום טוב שני של "שמיני של פסח", במקרה ויש היתר על ידי רב להעסיק את הפועלים, בחול המועד מותר להעסיקם גם ביום טוב שני שלאחר יום טוב הראשון של פסח [א' של חול המועד בארץ ישראל].

בברכת חג כשר ושמח